Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τελικός κυπέλλου Παναθηναϊκός εναντίον ΠΑΟΚ!



Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει το 1-0 του Ηρακλείου, σε ένα ματς που ήταν καλύτερος σε όλα τα σημεία, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ στην παράταση και πανηγύρισε έτσι την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, μετά από 4 χρόνια. 

Οι παίχτες του Γιάννη Αναστασίου ήταν πιο κινητικοί στο πρώτο μέρος και πήραν δίκαια το προβάδισμα στο με τον Αμπέιντ στο 20’, ύστερα από ασίστ του Πέτριτς, ενώ γενικά είχαν και άλλες ευκαιρίες, με τον ΟΦΗ να απειλεί σε δύο περιπτώσεις, μία σε σουτ του Κάλαϊτζιτς και άλλη μία σε καρφωτή κεφαλιά του Παπάζογλου. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, αλλά οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, φτάνοντας πολύ κοντά σε δεύτερο στο 87’ και 91’, ενώ δε δόθηκε πέναλτι στο 86’ σε χέρι του Ζόρο. Με το 1-0 να μην αλλάζει στο 90λεπτο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και τελικά έφτασε στο γκολ στο 96’ με τον Μπεργκ, που πήρε το ριμπάουντ σε σουτ Καρέλη, το οποίο απέκρουσε ο Φερνάντες. Στο 114’ ο Καρέλης, ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ζόρο, στο οποίο ευστόχησε ο Μπεργκ, γράφοντας έτσι το τελικό 3-0.

Εξίσου περιπετειώδης και ο άλλος ημιτελικός, αφού ο ματς στην Τούμπα ξεκίνησε με καθυστέρηση 75 λεπτών, με αφορμή… ψάρια που έριξαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να ζητήσει προστασία για να ξεκινήσει το ματς. Το ματς ξεκίνησε με πολλά νεύρα από το πρώτο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να έχει δύο καλά σουτ με τον Στοχ. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα με την κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 47’, αλλά στη συνέχεια η τροπή του αγώνα, δε θύμιζε ποδόσφαιρο, με συνεχόμενες αποβολές και αψιμαχίες παιχτών. Ο Μάνταλος μάλιστα αναγκάστηκε να αποβάλλει τους Μανιάτη και Κατσουράνη που ήταν στον πάγκο. Χρειάστηκε μάλιστα να δώσει 11 λεπτά καθυστερήσεων, όπου ο Ολυμπιακός είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Μασάντο και Μαρκάνο. Με το σφύριγμα της λήξης η κατάσταση ξέφυγε, με τους παίχτες του Ολυμπιακού να έρχονται στα χέρια με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο.