Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τι μπορείτε να κάνετε για τα χαμένα σας δόντια



Αν έχετε κάποια προβλήματα με τα δόντια σας τότε μπορεί να έχετε χάσει κάποιο από αυτά και έτσι να σκέπτεστε τι θα μπορούσατε να κάνετε για να καλύψετε το κενό στην οδοντοστοιχία σας. Μια επιλογή είναι να τοποθετήσετε κάποια γέφυρα ενώ μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι ένα εμφύτευμα δοντιού. Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντικαταστήσετε τα χαμένα σας δόντια και να βελτιώσετε την στοματική σας υγεία. Αν έχετε χάσει κάποιο δόντι αυτό μπορεί να είναι για εσάς ένα πρόβλημα που σας αναστατώνει πολύ. Μπορεί επειδή δεν αισθάνεστε όπως πριν να μην κάνετε πράγματα τα οποία κάνατε στο παρελθόν. Μπορεί να μην τρώτε τα φαγητά που σας αρέσουν και τρώγατε πριν. Επίσης, μπορεί να μην  μιλάτε τόσο καθαρά όσο όταν είχατε όλα σας τα δόντια.


Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι η καλύτερη λύση για να λύσετε αυτά τα σημαντικά προβλήματα. Αν σκέφτεστε να τοποθετήσετε στην οδοντοστοιχία σας κάποιο εμφύτευμα δοντιού το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε την άποψη κάποιου ειδικού σχετικά με το θέμα. Ζητήστε του να σας εξηγήσει πως ακριβώς θα γίνει το εμφύτευμα, τι απαιτείται από εσάς και αν θα ήταν καλή επιλογή το να εμφυτεύατε κάποιο δόντι. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι κατάλληλη η εμφύτευση δοντιών. Ωστόσο, αν έχετε κάποια άλλα προβλήματα υγείας θα πρέπει να τα συζητήσετε με τον γιατρό σας για να σας δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες. Αν δεν είστε σε θέση να εμφυτεύσετε στην γνάθο σας κάποιο δόντι τότε θα πρέπει να αρχίσετε να εξετάζετε τις άλλες επιλογές που έχετε για να αντικαταστήσετε τα χαμένα σας δόντια.

Όσο για το κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων θα εξαρτηθεί από την γενική υγεία των ούλων σας καθώς και πως θα ανταποκριθεί η γνάθος σας όταν εμφυτευτεί το καινούριο δόντι. Το συνολικό κόστος όμως σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος των παραδοσιακών μεθόδων. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη όμως ότι το οδοντικό εμφύτευμα τοποθετείται μια φορά και τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποια άλλη φορά με αυτό το άτομο που έχει κάνει την συγκεκριμένη επιλογή. Αντίθετα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τεχνητές οδοντοστοιχίες και οι οδοντικές γέφυρες θα πρέπει να αντικαθιστούνται μετά από κάποια χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξετε να μια τεχνητή οδοντοστοιχία ή οδοντική γέφυρα θα πρέπει να ξοδεύετε χρήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι συνολικά το κόστος των παραδοσιακών μεθόδων υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος της εμφύτευσης δοντιών που γίνεται μια φορά για πάντα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την παρακάτω ιστοσελίδα