Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σωστός σκελετός ή καλοί φακοί;
Όταν αποφασίζουμε ότι θέλουμε να αγοράσουμε καινούργια γυαλιά, είτε οράσεως, είτε ηλίου, συχνά σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να αγοράσουμε ένα ζευγάρι γυαλιών με έναν οικονομικό σκελετό και να δώσουμε αρκετά χρήματα για να επιλέξουμε καλούς φακούς. Αυτό εν μέρει έχει κάποια λογική, καθώς η σωστή επιλογή φακών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ωστόσο δεν θα πρέπει να αγνοούμε και το θέμα του σκελετού, καθώς η εφαρμογή των γυαλιών στο πρόσωπο μας, παίζει σημαντικό ρόλο.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, θα προσπαθήσω να σας αναφέρω ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε κατά την επιλογή του σκελετού, ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό που επιλέξατε είναι και το σωστό. Οι συμβουλές, ισχύουν κατά περιπτώσεις και για τα γυαλιά οράσεως και για τα ηλίου.

Συμβουλή 1η:

Ο σκελετός των γυαλιών που επιλέξατε θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή με σημεία του προσώπου, όπως τα φρύδια, οι παρειές και οι κρόταφοι, αλλά μόνο με τη μύτη και τα αφτιά. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, η εφαρμογή των γυαλιών με το πρόσωπο σας μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμό του σημείου ή και πληγές, και η χρήση τους θα είναι δυσάρεστη και κουραστική.

Συμβουλή 2η:

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο σκελετός μας. Ο σκελετός μας δεν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένος με τοξικά υλικά και χρώματα, αλλά ούτε και μεταλλικός. Οι πρώτοι δεν κάνουν καλό στην υγεία μας και για αυτό δεν θα πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους, ενώ οι δεύτεροι μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα στο πρόσωπο μας, ύστερα από οξείδωση του μετάλλου. Έτσι, λοιπόν, επιλέγουμε για τα καινούργια μας γυαλιά σκελετούς που να είναι φτιαγμένοι από υποαλλεργικά υλικά, όπως είναι το τιτάνιο, το ατσάλι αλλά και ορισμένα είδη πλαστικού.

Ακόμη, προσέχουμε ώστε το υλικό που επιλέξαμε να έχει σκούρο χρώμα, ώστε να εμποδίζεται η αντανάκλαση των βλαβερών ακτινοβολιών στο φακό μας. Γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα μάτια μας.

Συμβουλή 3η:

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί και στο μέγεθος του σκελετού που θα επιλέξουμε. Ο σκελετός μας δεν θα πρέπει να είναι πολύ μικρός, ώστε να καλύπτονται σωστά τα μάτια μας και να μην μπορούν να περάσουν οι υπεριώδεις ακτινοβολίες από το πάνω ή το κάτω μέρος του φακού.

Συμβουλευτείτε, λοιπόν, κάποιο κατάστημα με οπτικά είδη, δοκιμάστε γυαλιά που σας αρέσουν και συνδυάστε τις ανάγκες σας, με την εμφάνιση και την προστασία, ώστε να κάνετε την σωστότερη αγορά για την προστασία των ματιών σας.

Περισσότερες Συμβουλές μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα Γυαλιά ηλίου Eyeworld