Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Λάθη στο Affiliate Marketing


affiliate-marketing-mistakes-header

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους ξεκινάνε την πορεία τους στο Affiliate Marketing. Σίγουρα έχετε ακούσει για τα εύκολα χρήματα από το internet κλπ. Αν και το affiliate marketing δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο, δεν είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται προσοχή. Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα κυριότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε ως νέοι affiliates.

Λάθος Πρώτο: Είμαι απελπισμένος να βγάλω γρήγορα χρήματα

Εάν είστε απελπισμένος να βγάλετε χρήματα γρήγορα, θα προσγειωθείτε απότομα. Όπως και σε όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το κέρδος και την απόκτηση χρημάτων, το affiliate marketing χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα. Εάν είστε απελπισμένος να βγάλετε χρήματα σε “μια βραδιά”, τότε θα πέσετε σε πολλές παγίδες με αποτέλεσμα να:

  • Χάσετε χρήματα
  • Επιλέξετε λάθος affiliate προγράμματα
  • Απελπιστείτε ακόμη περισσότερο

Πρέπει λοιπόν να έχετε μια πιο μετρημένη προσέγγιση πριν ξεκινήσετε να κάνετε affiliate marketing.

Λάθος Δεύτερο: Δημιουργία πρόχειρων σελίδων

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ολοένα και λιγότερες affiliate σελίδες εμφανίζονται στα πρώτα αποτελέσματα της Google, είναι επειδή δεν έχουν μοναδικό – ποιοτικό περιεχόμενο. Όταν αποφασίσετε λοιπόν να φτιάξετε ένα affiliate site, κάντε μια προσπάθεια να φτιάξετε καλό περιεχόμενο. Όχι μόνο θα είστε πιο διασφαλισμένοι για τις θέσεις σας, αλλά θα έχετε και καλύτερο conversion στις πωλήσεις.

Λάθος Τρίτο: Δεν έχετε mailing list

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα όταν ξεκίνησα το affiliate marketing. Ο αλγόριθμος αλλάζει συνέχεια. Εάν έχετε όμως μία αρκετά καλή και μεγάλη mailing list, θα καταφέρετε να συνεχίσετε να έχετε έσοδα και να κάνετε upsales. Δεν είναι τυχαίο που το email marketing  θεωρείται η καλύτερη μέθοδος διαδικτυακής προώθησης! Φυσικά και δεν μπορούμε να έχουμε newsletter σε όλες τις σελίδες μας, μιας και δεν πιάνει πάντα, παρόλα αυτά, οι περισσότερες κατηγορίες δουλεύουν άψογα με email newsletter.

Λάθος Τέταρτο: Δεν έχετε υπομονή και είστε άτομο που τα παρατάτε εύκολα

Σε γενικές γραμμές ισχύει πως το 80% των αποτελεσμάτων έρχονται από το 20% της προσπάθειας και το ίδιο ισχύει και στο affiliate marketing. Έχω φτιάξει αμέτρητες σελίδες και αρκετές δεν πέτυχαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατάμε. Πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε και να κάνουμε αλλαγές.  Το affiliate marketing όπως και όλες οι επιχειρήσεις φέρνουν επιτυχία μέσα από τα λάθη και τις επιτυχίες που συναντάμε. Κανένας μας δεν έχει επιτύχει τους στόχους του, χωρίς να κάνει λάθη. Αν είστε άτομο που μαθαίνει από τα λάθη του, τότε είναι σίγουρο πως θα πετύχετε.

Εάν κάνετε και εσείς κάποιο από τα παραπάνω λάθη, τότε είναι καιρός να αλλάξετε την στρατηγική σας και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις για να βελτιωθείτε.