Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Tι γυναικείο ρολόι να διαλέξω;


Το ρολόι που κάποτε χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά για το λειτουργικό του σκοπό, δηλαδή για να βλέπουμε την ώρα, πλέον αποτελεί όχι μόνο ένα πρακτικό αξεσουάρ, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι του στιλ μας. Αν λοιπόν ανήκετε στις γυναίκες, που δε φορούν ρολόι μάλλον ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε!

Η επιλογή ενός γυναικείου ρολογιού μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολη. Ακόμη και αν διαθέτουμε το απαιτούμενο ποσό για ένα καλό, όπως λέμε, ρολόι μπερδευόμαστε! Η ποικιλία μεγάλη, τα σχέδια και brands πολλά ενώ οι προδιαγραφές των περισσοτέρων καλύπτουν αρκετές από τις καθημερινές ανάγκες μας. Ποια είναι όμως τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να κάνουμε μία τέτοια αγορά; 


1.      Ο γυναικείος τύπος μας!

Και πάλι το θέμα του στιλ έρχεται στο προσκήνιο. Είναι κάποιες γυναίκες για παράδειγμα που δεν έχουν συνηθίσει να φορούν γυναικεία ρολόγια. Σε αυτή την περίπτωση ένα μεγάλο ή βαρύ ρολόι θα τις έκανε τουλάχιστον να δυσανασχετήσουν. Ένα λοιπόν από τα κριτήρια επιλογής γυναικείου ρολογιού αποτελεί σίγουρα και ο γενικότερος τύπος μας. Οι πιο αθλητικές προτιμούν τα ρολόγια με λουράκι, οι πιο κλασικές αυτά με το μπρασελέ και οι πιο ρομαντικές επιλέγουν ένα ρολόι με περίτεχνο μπρασελέ ή λεπτό, δερμάτινο λουράκι. Για τις λίγο πιο τολμηρές, είναι στη μόδα τα γυναικεία ρολόγια με δίχρωμο λουράκι. Για παράδειγμα το μισό λουράκι (από τη μία πλευρά) άσπρο και το άλλο μαύρο.

2.      Η καθημερινότητά μας
Αν είστε άνθρωπος των σπορ, των καταδύσεων και της ταχύτητας, το ρολόι σας καλείται να καλύψει μία σειρά αναγκών. Δε σας αρκεί να λέει μόνο την ώρα! Αν πάλι περνάτε τις περισσότερες ώρες στο γραφείο, ένα απλό και κυρίως κομψό ή μοντέρνο ρολόι είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες χρειάζονται ένα ρολόι με μεγαλύτερο καντράν, ώστε να βλέπουν εύκολα την ώρα και ημερομηνία.

3.      Το κόστος και η ποιότητα
Ένα επίσης σημαντικό κριτήριο, το οποίο θα πρέπει να συνδυάζεται με αυτό της ποιότητας. Μικρό ή μεγάλο, το κόστος θέλουμε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ποιότητας για καλή λειτουργία και περισσότερη αντοχή. Αποφύγετε τα πολύ φτηνά ρολόγια και κυρίως αυτά που δεν έχουν εγγύηση ή που δεν αλλάζει η μπαταρία τους.

4.      Η μόδα
Χωρίς να την ακολουθούμε τυφλά, το γυναικείο ρολόι μαρτυράει συχνά αν μας αρέσει να την παρακολουθούμε. Μία γυναίκα για παράδειγμα, που αγαπάει τα vintage θα προτιμήσει κάτι πιο ιδιαίτερο ή ίσως το λεπτό, χρυσό ρολογάκι της γιαγιάς. Η πιο trendy θα διαλέξει ένα ρολόι με λουράκι και μάλιστα χρωματιστό! Κίτρινο, λαχανί, μοβ, φούξια, ανοιχτό μπλε ή και δίχρωμο (μισό- μισό). Πολύ στη μόδα θα είναι φέτος τα ασπρόμαυρα λουράκια. 

Η επιλογή… δική σας!