Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γυναικείες μπλούζες Cropped Tops


H τάση του καλοκαιριού στις γυναικείες μπλούζες ακούει στο όνομα «cropped tops». Ακολουθήστε τη και διαβάστε τους παρακάτω τρόπους για να βγάλετε έξω την κοιλίτσα σας… με στιλ!

Τη μόδα αναβίωσε ο διάσημος οίκος Prada και σιγά σιγά η επιδημία επιστροφής των cropped tops εξαπλώθηκε και σε άλλα μεγάλα ονόματα, όπως είναι οι Versace, Dolce & Gabbana, Blumarine και Emilio Pucci.  

Aυτό που πρέπει να προσέξουμε φορώντας τα συγκεκριμένα μπλουζάκια είναι η λεπτή γραμμή που υπάρχει μεταξύ του κομψού- σέξι και κιτς- χυδαίου. Θυμάστε τη μόδα που υπήρχε παλιά με τα μπουστάκια; Κάπως έτσι είναι και τα cropped tops. Δύσκολα στο συνδυασμό, αλλά πολύ θηλυκά όταν αυτός γίνει επιτυχημένα. 

Με παντελόνι
Αυτές οι γυναικείες μπλούζες ταιριάζουν με κάθε τύπο παντελονιού. Στενό και σε ίσια γραμμή για ένα πιο rock στιλ, στενά ή φαρδιά τζιν σορτσάκια για πιο 90s και φαρδιές, παντελόνες σε πλισέ, με λουλουδάτα ή ριγέ prints για μία περισσότερο 70s εμφάνιση. Ό, τι και αν διαλέξετε, φροντίστε να τα υποστηρίξετε σωστά με τα κατάλληλα αξεσουάρ και την κατάλληλη ώρα- περίσταση.

Με φούστα
Tα cropped tops ταιριάζουν πολύ με pencil, midi αλλά και maxi φούστες. Αποφύγετε να τα φορέσετε με στενές και κοντές φούστες. Αν δηλαδή επιλέξετε να συνδυάσετε το συγκεκριμένο τύπο μπλούζας με κοντή φούστα, προτιμήστε το μήκος μέχρι το γόνατο και σε μία πιο χαλαρή γραμμή. Εναλλακτικά δοκιμάστε μία ψηλόμεση ζιπ κιλότ. Για ένα πιο χίπικο και αέρινο look φορέστε μακριές, φαρδιές φούστες.

Επιπλέον tips
  • Αποφύγετε τα cropped tips αν έχετε περιττό λίπος στην κοιλιά.
  • Συνδυάστε τα κυρίως με ψηλόμεσα ρούχα.
  • Αν έχετε έντονο μπούστο, διαλέξτε ένα cropped top που να πέφτει ο ώμος.
  • Το κόψιμο αυτού του τύπου γυναικείας μπλούζας θα κριθεί από το ρούχο που θα συνδυαστεί. Αν είναι ψηλόμεσο, θέλετε ένα top πιο παρτό. Διαφορετικά διαλέξτε κάτι πιο μακρύ.
  • Μην τα προτιμήσετε αν έχετε σημάδια ή χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς.
  • Το ανώτατο στιλιστικά όριο έκθεσης της κοιλιάς είναι οι πέντε ίντσες. Η υπερβολή δε δίνει καλαίσθητο αποτέλεσμα.
  • Προσθέστε ένα κομμάτι ή αξεσουάρ που θα τραβήξει και αυτό την προσοχή, φέρνοντας μία ισορροπία. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό παπούτσι- σε χρώμα ή σχέδιο, μία τσάντα, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα δαχτυλίδι.
  • Τα cropped tops ταιριάζουν ιδανικά με σακάκια και φαρδιές, χαλαρές ζακέτες.
  • Αποφύγετε να το φορέσετε σε επαγγελματικό δείπνο και πολύ επίσημες περιστάσεις.