Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

5 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο





Αν σκέφτεστε να κάνετε την μετάβαση από το ‘ κανονικό’ στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

#1 Το  ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι απαλλαγμένο από τον  καπνό και την πίσσα αλλά χρησιμοποίει τη νικοτίνη.  Το υγρό στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι τυπικά ένας συνδυασμός από νικοτίνη, γεύσεις (όπως φουντούκι ή καρπούζι), προπυλενογλυκόλη και άλλα πρόσθετα.  Η ποσότητα της νικοτίνης εξαρτάται από την κάθε συσκευή. Ορισμένα προϊόντα περιέχουν νικοτίνη σε ίση ποσότητα  με τα κανονικά τσιγάρα, ενώ άλλα περιέχουν επίπεδα πλησιέστερα των ελαφρών τσιγάρων. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες  συσκευές που περιέχουν αρωματικά υγρά αναπλήρωσης  χωρίς νικοτίνη, για τους χρήστες που θέλουν την εμπειρία του τσιγάρου χωρίς τις βλαβερές συνέπειες.

#2 Δεν θα χρειαστείτε ποτέ ξανά αναπτήρα ή σπίρτα αν επιλέξτε να καπνίζετε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αντ 'αυτού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα λειτουργούν με μπαταρία λιθίου, η κάθε συσκευή περιέχει επίσης ένα θάλαμο εξάτμισης και ένα ατμοποιητή. Όταν εισπνέετε  το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, όπως κάνατε και με ένα κανονικό τσιγάρο, η μπαταρία ζεσταίνει το υγρό και δημιουργεί τον ατμό. 

#3 Όπως όλες οι συσκευές που λειτουργούν  με μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Η  συντήρηση και η χρηστικότητα τους εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε. Και, όπως και πολλές άλλες συσκευές που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα πολλά e-τσιγάρα έρχονται με διαθέσιμα USB και φορτιστή αυτοκίνητου. 

#4 Οι καπνιστές που συνηθίζουν να καπνίζουν ένα πακέτο την ημέρα ξοδεύουν γύρω στα 1300 ανά έτος, σε πολλές περιπτώσεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο κοστίζει φθηνότερα. Οι συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι οποίες έρχονται σε μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, έχουν ένα αρχικό κόστος. Ο τυπικός εξοπλισμός περιέχει τη συσκευή, μια μπαταρία και αρκετούς ατμοποιητές, μπορεί να κοστίσει από 25έως 100, ανάλογα με τον κατασκευαστή, το μοντέλο και το στυλ. Και έπειτα υπάρχει το κόστος των ατμοποιητών . Το κόστος  για την αντίστοιχη χρήση με ένα πακέτου την ημέρα είναι  περίπου στα 500

 #5 Εξαιτίας των  ρυθμίσεων  των συσκευών αυτών, μπορείτε να καπνίσει οπουδήποτε, ακόμα και στους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα. Σε διάφορες χώρες του κόσμου, έχει απαγορευτεί ακόμη και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους, άλλα στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα αυτό το μέτρο,άρα μπορείτε να καπνίσετε άφοβα