Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

5 Must αξιοθέατα της Βουπαδέστης



Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη, έχει μια σειρά από καταπληκτικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες που μπορούν ν' απολαύσουν. Ως εκ τούτου, η απόφαση ποια αξιοθέατα πρέπει να επισκεφθείτε μπορεί να είναι μια δύσκολη επιλογή. Αν ο χρόνος σας είναι λίγος και ψάχνετε για τα καλύτερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης, ώστε να τα συμπεριλάβετε στην επίσκεψή σας, οι παρακάτω πέντε επιλογές πρέπει να ενσωματωθούν στο πρόγραμμά σας.

Budapest Zoo

Όταν μιλάμε για αξιοθέατα στη Βουδαπέστη θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα σας σίγουρα τον ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης. Δεν είναι μόνο ο ζωολογικός κήπος, τα όμορφα και καταπληκτικά πλάσματα, αλλά ο τρόπος που ο ζωολογικός κήπος έχει δεσμευτεί για την φροντίδα τους. Ως αποτέλεσμα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά μια σειρά από απειλούμενα είδη, ενώ επίσης συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα και διαδηλώσεις. Το Budapest Zoo είναι ανοιχτό όλο το χρόνο .

Το Μουσείο Καλών Τεχνών στη Βουδαπέστη

Το Μουσείο Καλών Τεχνών είναι άλλο ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Βουδαπέστη για όσους ενδιαφέρονται να απολαύσουν μια μεγάλη πολιτιστική εμπειρία. Βρίσκεται στο City Park, δίπλα στην πλατεία-μνημείο των Ηρώων. Το Μουσείο Καλών Τεχνών διαθέτει μια γκάμα έργων, συμπεριλαμβανομένων της Αιγυπτιακή τέχνης, των Κλασικών Αρχαιοτήτων, του 19ου και 20ου αιώνα της Σύγχρονης Τέχνης και άλλα. Με περισσότερα από 3.000 έργα ζωγραφικής που βρέθηκαν στο Old Masters Collection, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε στο Μουσείο Καλών Τεχνών. Το Μουσείο Καλών Τεχνών είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αν και είναι κλειστό μόνο τις Δευτέρες.

House of Hungarian Wines

Το σημείο βρίσκεται κοντά στο κάστρο της Βούδας, το House of Hungarian Wines επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν απεριόριστη δειγματοληψία για ένα χρονικό διάστημα δύο ωρών. Με πάνω από 700 κρασιά, από 22 διαφορετικές περιοχές όλης της χώρας, υπάρχουν πολλά κρασιά που περιμένουν να τα δοκιμάσετε. Το House of Hungarian Wines είναι ανοιχτό καθημερινά.

Budapest City Circus

Το Budapest City Circus είναι το τσίρκο στη Βουδαπέστη και αποτελείται από εντυπωσιακά shows με λιοντάρια, άλογα και άλλα ζώα. Τα κύρια προγράμματα προσφέρονται από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, αλλά πολλές φορές εξακολουθούν να πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.


Ιστορικό Μουσείο της Βουδαπέστης

Το Ιστορικό Μουσείο της Βουδαπέστης διαθέτει τρία σημαντικά αξιοθέατα: Το Μουσείου του Κάστρου, το Μουσείο Kiscell και το Μουσείο Aquincum. Εκτός από τα πολυάριθμα προσωρινά εκθέματα που βρέθηκαν σε αυτά τα μουσεία, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν βλέποντας αρκετά μόνιμα εκθέματα. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν gothic γλυπτά από το Βασιλικό Παλάτι της Βούδας, το εκθεσιακό Χρυσό Λιοντάρι, η μπαρόκ αίθουσα γλυπτικής και η πρόσβαση στο υπαίθριο Άγαλμα Ελευθερίας. Το Ιστορικό Μουσείο στη Βουδαπέστη είναι ανοιχτό όλο το χρόνο .

Φυσικά, ως μια από τις καλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, η Βουδαπέστη έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από αυτά τα 5 σημαντικά αξιοθέατα. Κάνοντας μια περιήγηση με τα πόδια σε διάφορες περιοχές μέσα στην πόλη, θα είστε βέβαιοι ότι θα δείτε όλα όσα η Βουδαπέστη έχει να σας προσφέρει και να πάρετε μαζί σας τις καλύτερες αναμνήσεις για το ταξίδι σας.