Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τα λάθη των παικτών στο στοίχημα



Το online στοίχημα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ενασχολήσεις των παιχτών τυχερών παιχνιδιών στο κόσμο. Οι εταιρίες στοιχημάτων διαθέτουν ένα πολύ μεγάλο πελατολόγιο, το οποίο προσπαθούν να συντηρήσουν δαπανώντας πολλά εκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις. Από την πλευρά τους οι παίχτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδύναμες γραμμές των εταιριών στοιχημάτων και να κερδίσουν χρήματα. Τοποθετώντας τα στοιχήματα τους κάνουνε λάθη που στοιχίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ ή στη καλύτερη περίπτωση θέτονται εκτός προγραμματισμού. Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος μιας ήττας για τον παίχτη; Σίγουρα έχουν σχέση με την προσωπικότητα του καθενός αλλά υπάρχουν νοοτροπίες και πρακτικά ζητήματα που χρειάζονται προσοχή.

Ένας σημαντικός παράγοντας που χρειάζεται προσοχή από τον κάθε παίχτη είναι το φιλτράρισμα πληροφοριών. Σε αυτή την περίπτωση μην αναλώνετε ενέργεια και χρόνο διαβάζοντας ρεπορτάζ και προβλέψεις από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από το στοίχημα, αλλά ακόμα και αν ακολουθείτε κάποιους ειδικούς του χώρου μην το κάνετε τυφλά. Ελέγξτε τα ποσοστά προβλέψεων τους, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν σας “στέλνουνε” στον κουβά. Ένα πολύ καλό ποσοστό που αξίζει να ακολουθήσετε είναι το 70%. Αν μια ιστοσελίδα ή εφημερίδα σας παρέχει αυτή τη πολυτέλεια, τότε ορθώς διαβάζετε νέα και προβλέψεις της.

Άλλος ένας σοβαρός λόγος που οι περισσότεροι παίχτες δεν μπορούν να κερδίσουν τις εταιρίες στοιχημάτων είναι ο ανεξέλεγκτος τζίρος στοιχηματισμού που κάνουν. Ένας παίχτης θα πρέπει να γνωρίζει πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ανά μήνα ή ανά χρόνο. Επιπλέον, προχωράει σε προγραμματισμό ταξινόμησης του κεφαλαίου του ανάλογα με τα ποσοστά ήττας και νίκης που έχει και παράλληλα συνυπολογίζοντας το σύστημα που παίζει.

Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετούνται στο στοίχημα τα χρήματα που δεν είναι δικά σας ή εξυπηρετούν άλλες ανάγκες όπως το ενοίκιο, δάνεια, ρεύμα κτλ. Το κόστος στοιχηματισμού θα πρέπει να μην επηρεάζει την ζωή σας. Ο προγραμματισμός ταξινόμησης και διάθεσης κεφαλαίου στο στοίχημα είναι ένας γενικός κανόνας που αφορά κάθε είδους τυχερό παιχνίδι.

Τα σημαντικά λάθη που κάνουν αρκετοί παίχτες εταιριών στοιχημάτων είναι πολλά, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το λάθος της τοποθέτησης ενός στοιχήματος υπό την επήρεια μέθης. Τα  Σαββατοκύριακα, ειδικότερα, είναι εύκολο να γίνει το λάθος και να ξεφύγει κάποιος από το μέτρο πίνοντας στο καφενείο μερικές μπύρες παραπάνω ή στο σπίτι του, παρακολουθώντας ποδόσφαιρο. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα πρέπει να αγγίζετε το κουπόνι του στοιχήματος...

Παρόμοια λάθη με το παραπάνω μπορούν να θεωρηθούν ο στοιχηματισμός σε κατάσταση κόπωσης ή για λόγους εντυπωσιασμού φίλων ή γυναικών. Όταν είστε κουρασμένοι θα ήταν πιο σοφό να μην στοιχηματίσετε, αφού έχετε άγνοια του κουπονιού ή δεν έχετε την δύναμη να σχεδιάσετε την τακτική που θα ακολουθήσετε. Η δεύτερη περίπτωση αφορά ανθρώπους που καταθέτουν στις εταιρίες στοιχημάτων υπέρογκα ποσά με αποκλειστικό σκοπό να εντυπωσιάσουν φίλους ή το αδύναμο φύλο. Είναι ένα φάουλ που μπορεί να σας κοστίσει πολύ ακριβά.

Το στοίχημα είναι ένα τυχερό παιχνίδι που θέλει σύνεση και στρατηγική. Τα παραπάνω λάθη είναι  μη αναστρέψιμα και οι εταιρίες στοιχημάτων κερδίζουν από αυτά πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο δυνατός παίχτης είναι αυτός που διαθέτει χαρακτηριστικά πειθαρχίας και βλέπει το στοίχημα ως επάγγελμα. Είναι αυτός ο παίχτης που έχει ένα εισόδημα από το στοίχημα και ξέρει πότε να παίξει και πότε να παραμείνει απλός θεατής, διασκεδάζοντας με τους φίλους του, παρακολουθώντας έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ.