Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γυναικεία αθλητικά μπλουζάκια



Ώρα για γυμναστήριο! Ένα από τα βασικά γυναικεία αθλητικά ρούχα, που θέλουμε να μας βολεύει κατά την άσκηση είναι η μπλούζα. Η ποικιλία σχεδίων και τιμών είναι πράγματι μεγάλη, η τελική επιλογή όμως θα πρέπει να γίνεται και με βάση μερικά ακόμη κριτήρια πλην της μόδας και της τσέπης μας.

Μία γυναικεία αθλητική μπλούζα θέλουμε να είναι άνετη ώστε να επιτρέπει ελεύθερα τις κινήσεις, να μην πιέζει ιδιαίτερα αλλά και να κρατάει σταθερό το μπούστο και φυσικά, να κολακεύει τη σιλουέτα μας. Από υλικό και ύφασμα όμως τι γίνεται; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το γυμναστήριο και την ώρα των σπορ;

Οι ειδικοί συνιστούν να ξεχάσουμε για λίγο τα βαμβακερά μας τοπ, αφού το βαμβάκι απορροφάει τον ιδρώτα και δεν τον απελευθερώνει γρήγορα. Έτσι η υγρή μπλούζα κολλάει πάνω μας, με αποτέλεσμα να προκαλεί συχνά δερματικούς ερεθισμούς ακόμη και ρίγη (ανεξαρτήτως εποχής του χρόνου). Προτιμήστε λοιπόν καλύτερα τα τεχνολογικά προηγμένα υφάσματα που συγκρατούν την υγρασία μακριά από το σώμα όπως CoolMax, Capilene ή Dri-FIT. 
Αν δεν σας βολεύουν τα συγκεκριμένα ελαστικά υφάσματα, δοκιμάστε γυναικεία αθλητικά μπλουζάκια που έχουν φτιαχτεί από βαμβάκι αλλά ΚΑΙ νάιλον. Η διπλή σύνθεση υφασμάτων ίσως είναι αυτό που ψάχνετε.

Τα μπλουζάκια με βαθύ ντεκολτέ σίγουρα δε συγκαταλέγονται στα προτεινόμενα γυναικεία αθλητικά ρούχα. Πέρα του ότι δεν εξυπηρετούν την ώρα των κοιλιακών, ραχιαίων και push- ups, δεν κρατούν σταθερό το στήθος κατά την άσκηση. Μπορείτε άλλωστε να είστε σέξι απλά μ’ ένα κολλητό και άνετο T- Shirt. Ακόμη και μ’ ένα πιο φαρδύ τοπ που πέφτει ο ένας ώμος (από μέσα με αθλητικό μπουστάκι) ή ένα αμάνικο μπλουζάκι με παρτούς ώμους.

Ένα ακόμη στιλιστικό και πρακτικό λάθος που κάνουμε συχνά, αποτελεί το δέσιμο της μακρυμάνικης μπλούζας ή ζακέτας μας στη μέση. Άλλες το κάνουμε γιατί δεν έχουμε που να την αφήσουμε και άλλες γιατί έτσι πιστεύουμε πως καλύπτουμε τα παχάκια της περιφέρειας. Στην πραγματικότητα όμως ούτε πρακτικό είναι ούτε πετυχαίνει το σκοπό του να μας κολακέψει. Οι κινήσεις μας γίνονται πιο «βαριές» και δύσκολες, αφού έχουμε ένα επιπλέον ρούχο πάνω μας και δεδομένου ότι- έστω και ασυνείδητα- προσέχουμε να μη λυθεί η μπλούζα από τη μέση μας. Επιπλέον ένα περισσότερο ρούχο δεν αφαιρεί κιλάκια, αλλά αντιθέτως προσθέτει όγκο και συνήθως μας δείχνει πιο παχουλές από ό, τι είμαστε στην πραγματικότητα. Εναλλακτικά διαλέξτε μία αθλητική φούστα skort. 
Το συγκεκριμένο γυναικείο αθλητικό ρούχο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βολεύει τη γυναίκα στο τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα και γενικά την άσκηση, διατηρώντας τη θηλυκότητά της, την άνεση στις κινήσεις και καλύπτοντας τα ενδεχόμενα παχάκια.